Bakan Selçuk 'Ziya Öğretmen Bizim Okulda' etkinliğini mezunu olduğu liseden başlattı

Bakan Selçuk 'Ziya Öğretmen Bizim Okulda' etkinliğini mezunu olduğu liseden başlattı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Gençlere bakarken bakan olmanın aklıma bile gelmediği o yaşlarımın anıları canlandı. Gördüm ki Taş Mektep'te seneler, suretler değişiyor ama o kurumsal duruş, köklü gelenekler ve aidiyet duygusu değişmiyor." dedi.

16.01.2021 59

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ziya Öğretmen Bizim Okulda" etkinliğini mezunu olduğu Ankara Atatürk Lisesinden başlattı.

Ankara Atatürk Lisesi mezunları, öğretmenleri ve öğrenciler ile video konferans yöntemiyle bir araya gelen Selçuk, projenin kendisi için özel bir yeri olan Atatürk Lisesinden başlıyor olmasının ayrı bir değer taşıdığını söyledi.

Selçuk, etkinlikte sözü ilk olarak Okul Müdürü Adil Yaman'a bıraktı.

Yaman 1700 öğrenci, 120 öğretmen ve 3 destek personelle eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek etkinliğin okullarında başlamasından şeref duyduklarını ifade etti.

Bakan Selçuk da öğretmenlere verdikleri destekten dolayı Yaman'a teşekkür etti.

Program kapsamında daha sonra okulun 1965 yılı mezunlarından tarihçi, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ile canlı bağlantı yapıldı.

Ankara Atatürk Lisesi mezunlarından biri olarak söz almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ortaylı, lisenin kendisinin başladığı dönemden bugüne büyük bir değişim geçirdiğini belirtti.

Ortaylı, öğrencisi olduğu dönemde okulda yaşadıklarını anlatarak öğrencilere, "Hiçbir zaman okulun verdiği müfredatla yetinmemelisiniz." diye seslendi.

Kaynak: anadolu ajansı AA